субота, 3. новембар 2012.

PIKANTNI SPANAC


Vrlo jednostavno i veoma pikantno jelo. Mozete ga sluziti kao predjelo, kao dorucak pa cak i za rucak. Takodje ga mozete spremiti u velikom plehu i seci po zelji.

Potrebni sastojci:
- spanac
- jaje
- slanina
- beli luk
- sampinjoni
- maslinovo ulje

Prvo iseckajte sampinjone na deblje listove pa ih kratko proprzite na par kapljica ulja (oko 2 minuta).

 Zatim dodajte slaninu seckanu na listice na pola minuta. U posebnu vecu ciniju sipajte opran spanac i pomesajte sa przenim sastojcima.

Tome dodajte seckani beli luk, malo pouljite i posolite. Po zelji moze i malo bibera. Sve to izmesajte i sipajte u odredjene keramicke cinije. Cinije dobro napunite spanacem, do vrha i pritiskajte prstima da se dobro sabije.
Zatim odozgo stavite jaje a oko njega stavite par komadica sveze seckane pecurke i slanine. Cisto zbog dekoracije.

Preko cinije stavite alu foliju ali pazite da se ne zalepi za jaje. Peci u rerni na najace desetak minuta, odnosno dok jaje ne pobeli. Skinite foliju i zapecite jos 2 minuta.

Prijatno!

mprvanovic@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар