петак, 21. децембар 2012.

KOKOS PUFNE


Potrebni sastojci:
ZA 16 PUFNICA:

- kristal secer
- kisela voda
- kokosovo brasno
- jaja
- bademi
- crna cokolada

Prokuvati 300 gr secera sa 160 gr kisele vode. Kad prokljuca, dodati 160 gr kokosa i kuvati par minuta. Skloniti sa ringle i u vruce dodati 3 penasto ulupana belanceta i saku sitno mlevenih badema. Odloziti u frizider na dva sata ili u zamrzivac na kraci period.

Kasikom za sladoled formirati kuglice i redjati u pleh na papiru za pecenje. Premazati zumancetom sa par kapi vode. Peci u rerni desetak minuta na 200 stepeni ili dok ne dobije zlatno zutu boju. 

Dno kuglica umociti u rastopljenu crnu cokoladu, ukrasiti struganom cokoladom, kokosom i bademima.

Prijatno!
Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com



Нема коментара:

Постави коментар