понедељак, 24. децембар 2012.

PILETINA U KOKOSOVOM MLEKU



Potrebni sastojci:

-Pileci bataci i karabataci
- crni luk
- mleveni kim
- mleveni korijander
- chily u prahu
- chilly papricica sveza
- djumbir
- limun
- curry
- so, biber
- kokosovo mleko ili kokosovo brasno
-ulje
- persun
- pirinac

Napravite marinadu od limunovog soka, karija, mlevenog kima, mlevenog korijandera, chilija u prahu, soli i bibera. Utrljajte u svaki komad mesa i odlozite da odstoji pola sata.

Zatim, meso proprzite u tiganju na malo ulja, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte dosta seckanog crnog luka, malo sveze zelene, ljute papricice, rendani djumbir ili u prahu, so. Dolijte malo vode. Kuvati oko 30 minuta, dok se ne stvori sos od luka.

Ukoliko ne nadjete pravo kokosovo mleko, mozete imporovizovati:
Potopite kokosovo brasno u vrucu vodu (samo da prekrije kokos), nek odstoji petnaestak minuta, pa ga dobro procedite kroz cediljku ili gazu. Ovaj postupak ponovite nekoliko puta.

Umesto nalivene vode u tiganju, dodajte improvizovano mleko. Ukoliko koristite pravo kokosovo mleko, dodajte ga pri kraju kuvanja.

Prijatno!
Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар