субота, 24. новембар 2012.

MEDALJONI "POHOVANI" RENDANIM KROMPIROM


Jelo koje ce i vasa deca obozavati. Pileci medaljoni oblozeni rendanim krompirom pa przeni u ulju. Punjenje medaljona moze biti na razlicite nacin, ali je glavni sastojak taj rendani krompir koji medaljonima daje posebnu hrskavost, a hladan sos jelu daje pikantnost.

 Trudite se da iskoristite sve navedene sastojke za potpuni ukus

Celu pripremu pogledajte na snimku:


Prijatno! Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

среда, 21. новембар 2012.

PILECA DZIGERICA SA PALENTOM



Ako do sada niste voleli da jedete dzigericu, na ovaj nacin cete je zavoleti. Vrlo je ukusno, a priprema je brza, jednostavna i jeftina.

Nacin pripreme mozete videti na snimku:


Prijatno! Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

среда, 14. новембар 2012.

BOMBA OD MLEVENOG MESA


Ovo jelo je ustvari punjena pljeskavica sa mnogo kremastog fila i spremljena na jedan drugaciji nacin koji ce se sigurno svideti vasim gostima i ukucanima. Probajte. Nije tesko.

Pripremu mozete videti na snimku:


Prijatno! Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

четвртак, 08. новембар 2012.

PILECE JASTUCI


Jednostavno i vrlo ukusno jelo. Zamena za pohovane snicle, na jedan brzi nacin. Prilog stavite po zelji, u ovoj varijanti je grilovano povrce.

Nacin pripreme mozete pogledati na video snimku:


Prijatno! Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

среда, 07. новембар 2012.

HRSKAVI BATACI U SOSU OD ZUMANACA


Przeni bataci sa bademom i susamom. Spoj ukusa je fantastican, razblazen sa mlecnim sosom od zumanaca.

Nacin pripreme je prilozen u video snimku:


Prijatno! Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com

субота, 03. новембар 2012.

PASTA PEPPERONI


Ova pasta je omiljeno jelo mog muza :) Vrlo je jednostavna za pripremu, a ukus je izuzetno pikantan, iako vam mozda tako ne deluje na prvi pogled.. Ovo je originalni sicilijanski recept, koji nicija cula ne ostavlja ravnodusnim.

Nacin pripreme je prilozen u video snimku:






Prijatno!

mprvanovic@yahoo.com

KORPICA OD SLANINE


Nacin pripreme je prilozen u video snimku:

Prijatno!
mprvanovic@yahoo.com

PIKANTNI SPANAC


Vrlo jednostavno i veoma pikantno jelo. Mozete ga sluziti kao predjelo, kao dorucak pa cak i za rucak. Takodje ga mozete spremiti u velikom plehu i seci po zelji.

Potrebni sastojci:
- spanac
- jaje
- slanina
- beli luk
- sampinjoni
- maslinovo ulje

Prvo iseckajte sampinjone na deblje listove pa ih kratko proprzite na par kapljica ulja (oko 2 minuta).

 Zatim dodajte slaninu seckanu na listice na pola minuta. U posebnu vecu ciniju sipajte opran spanac i pomesajte sa przenim sastojcima.

Tome dodajte seckani beli luk, malo pouljite i posolite. Po zelji moze i malo bibera. Sve to izmesajte i sipajte u odredjene keramicke cinije. Cinije dobro napunite spanacem, do vrha i pritiskajte prstima da se dobro sabije.
Zatim odozgo stavite jaje a oko njega stavite par komadica sveze seckane pecurke i slanine. Cisto zbog dekoracije.

Preko cinije stavite alu foliju ali pazite da se ne zalepi za jaje. Peci u rerni na najace desetak minuta, odnosno dok jaje ne pobeli. Skinite foliju i zapecite jos 2 minuta.

Prijatno!

mprvanovic@yahoo.com

петак, 02. новембар 2012.

PROLECNI KUP - uskoro recept

USKORO RECEPT!

CREAMBERRY - slatko zadovoljstvo

Romanticni kolac, blagog i neznog ukusa. Mozete staviti bilo koje voce.

Nacin pripreme je na video snimku:


Uzivajte!

mprvanovic@yahoo.com

BEEF BASKET- korpica od teleceg mesa punjena sa 3 vrste sira i grilovanim povrcem

BEEF BASKET - korpica od teleceg mesa punjena sa 3 vrste sira i grilovanim povrcem
Hrskavo povrce i socna teletina u kombinaciji sa pikantnim sosom, nema greske! Jednostavno je za pripremu.

Pogledajte nacin pripreme:


Prijatno!

mprvanovic@yahoo.com

Aperitiv u kokosu

Za pocetak, jedan zanimljiv aperitiv kojim cete oduseviti svoje goste, kako izgledom, tako i ukusom.

Presecite kokos na vrhu velikim reckastim nozem, zatim odstranite i jedan deo na dnu, cisto zbog stasbilnosti kokosa.

U šejkeru promuckajte malo dzina, kokosovog mleka i prirodnog soka od pomorandze.

Stapic za raznjice ukrasite raznim vocem i blago zabodite u kokos.

Živeli!

mprvanovic@yahoo.com