уторак, 1. јануар 2013.

FOKACA (FOCACCIA) - italijanski hleb


POTREBNI SASTOJCI:

- 500 gr brasna
- pola od najmanjeg paketica kvasca
- so
- 4 kasike maslinovog ulja
- oko 2 dl mlake vode
- crne masline
- origano

PRIPREMA:

Staviti brasno na radnu povrsinu i napraviti sakom udubljenje u sredini. Po obodu brasna dodati so, a u udubljenje razmucen kvasac u mlakoj vodi i maslinovo ulje. Zamesiti glatko brasno i ne preterano cvrsto. Po potrebi dodavati brasno da se ne lepi za ruke.

Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena. Zatim, blago premesiti testo u par pokreta, razvuci ga rukama u zeljeni oblik. Utisnuti crne masline, posuti origanom i premazati maslinovim uljem. Origanom mozete posuti sa obe strane testa kako bi bio jos ukusniji.

Peci u rerni na oko 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Hleb je toliko ukusan da ga mozete i samog jesti :)

Prijatno!
Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com



Нема коментара:

Постави коментар