четвртак, 14. фебруар 2013.

CARSKA MUSAKA - na dva načina

1. NAČIN
2. NAČIN

POTREBNI SASTOJCI (za 4 osobe):

- 200gr mlevenog juneceg mesa
- dve sake graska
- 1 veca sargarepa
- saka kukuruza secerca
- glavica crnog luka
- oko 2kg belog krompira
- mleveni djumbir
- mirodjija
- so, biber
- maslinovo ulje
- dve kocke govedje supe

PRIPREMA:
ZA 1. NAČIN

Isprziti meso sa lukom, pa dodati ostalo sitno seckano povrce. Zaciniti datim zacinima. Prziti par minuta, pa doliti oko 700ml vode. Kad provri, dodati kocke za supu i kuvati dok povrce ne omeksa. U medjuvremenu napravite domaci pire (skuvani krompir sa mlekom i maslacem).

Kad je povrce skuvano (pazite da vam ne ispari sva voda jer treba povrce da ostane u supi), prespite u odgovarajucu ciniju. Preko stavite pire i zapecite u rerni desetak minuta dok se pire ne zapece.

2. NAČIN

Isto isprzite meso sa lukom, pa dodajte povrce, dodajte zacine, nalijte vodom i kockice supe i pustite da napravi prvi ključ. Ovog puta ne kuvajte povrce na ringli. U odredjenu ciniju poredjajte tanko seceni krompir za musaku pa preko toga fil, pa opet krompir. Nalijte ostatkom supe i pecite u rerni.

Prijatno!

Mirjana Prvanović

mprvanovic@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар