недеља, 10. фебруар 2013.

FILOVANA POGAČA


POTREBNI SASTOJCI:

Za testo:
- 1 kg brasna
- 2 kesice suvog kvasca
- 4 jajeta ( 2 za testo i 2 za premazivanje)
- 2 dl mleka
- 2 dl vode
- 1 dl ulja
- 125 gr putera (za premaz)
- so
- kim
- susam

Za fil:
- 1 casa pavlake
- 125 gr feta sira
- malo rendanog kackavalja (po zelji)
- 1 zelena paprika (ljuta ili slatka)
- 1 rostilj kobasica
- 3 čena belog luka

PRIPREMA:

U brasno pomesati so, kvasac, pa dodati  2 jajeta, mleko, ulje i vodu. Umesti glatko, cvrsto testo. Kad naraste, odvojiti lopticu testa kao za testo za pizzu. Razvuci je tanko i staviti u podmazan pleh.


Zatim, razvuci preostalo testo, takodje tanko i premazati ga filom (kasikom razmutiti omeksali puter sa dva zmenaceta i dve kasike soli). Urolati testo, iseci 3 pužića za sredisnju dekoraciju i staviti u pleh u krug, oko prvog testa. Zatim u plehu, nozem iseci na delove kao na slici. Sve to premazati preostalim blago umucenim belancima, posuti kimom i susamom. Kim moze biti mleveni ili u zrnu.


Peci u zagrejanoj rerni na 180 minuta dok blago ne porumeni. Zatim izvaditi pleh iz rerne i u sredinu pogace dodati fil: kasikom umutiti pavlaku i feta sir, dodati kackavalj, na trake secenu papriku. Preko svega toga poredjati kolutove rostilj kobasice i cele cenove belog luka. Peci u rerni jos par minuta.

Sluziti uz jogurt.

Prijatno!

Mirjana Prvanović

mprvanovic@yahoo.com

Нема коментара:

Постави коментар