понедељак, 18. фебруар 2013.

PUTER TROUGLOVI


POTREBNI SASTOJCI:

za testo:

- 500 gr brasna
- pola paketica kvasca
- 2 jajeta
- pola kasicice soli
- kasicica secera
- 2 dl mlake vode
- 1 dl ulja

Za fil:
- 100 gr putera
- 3 ravne kasicice soli
- 2 zumanca

Za premaz:
- 2 belanca
- susam

PRIPREMA:

U solji razmutite kvasac sa vodom i secerom. Neka odstoji desetak minuta. Zatim u brasno dodajte razmuceni kvasac, so, ulje i dva jajeta. NApravite glatko testo srednje tvrdoce i ostavite da naraste.

U medjuvremenu, omeksali puter pomesajte sa solju i zumacima i kasikom umutite. Kad je testo naraslo, razvucite ga oglagijom i preko cele povrsine premazite filom.


Testo urolajte i secite ga u cik-cak. najbolje je špatulom, kao na slici. Poredjajte trouglove u pleh i premazite ih blago razmucenim belancima. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Slizite uz salatu sa jogurtom (jogurt, svez krastavac, beli luk)

Prijatno!

Mirjana Prvanović
mprvanovic@yahoo.com





Нема коментара:

Постави коментар