недеља, 17. март 2013.

COKOLADNI KOLAC SA BADEMIMA


POTREBNI SASTOJCI:

- 5 jaja
- 125 gr putera
- 200 gr secera
- 300 gr crne cokolade
- 100 gr badema
- 3 kasike brasna
- kakao za posipanje
- slatka pavlaka

PRIPREMA:

U blenderu izmiksirajte bademe da se dobije kao brasno. U posudu za mesanje sipajte secer i izmiksirane bademe. Zatim na pari rastopite puter i cokoladu i to dodajte seceru i bademima. Zatim, dodajte 5 celih jaja i 3 kasike brasna, pa mutite mikserom par minuta.
Podmazite pleh margarinom, pa stavite papir za pecenje. Izijte smesu i pecite u rerni na 170 stepeni oko pola sata. Testo unutra treba da bude mekano i socno, da cokolada takoreci izlazi iz njega.
Kad je testo gotovo, isecite na zeljene komade i pospite kakao prahom. Sluziti uz umucenu slatku pavlaku.

Prijatno!

Mirjana Prvanovic

mprvanovic@yahoo.com


Нема коментара:

Постави коментар