четвртак, 27. јун 2013.

PILECA PASTETA


Ne kupujte vise pastete za ciji sastav vise niko nije siguran. Napravite zdrav i ukusan obrok za vas i vasu decu sa vrlo malo truda.

Pastetu mozete spremiti na vise nacina. Od belog mesa, od bataka i karabataka ili od celog pileta sto je i najukusnije.

Skuvati celo pile sa povrcem kao za supu (sargarepa, celer, luk). Izvaditi pile iz supe, ostaviti da se ohladi pa skinuti meso sa kostiju.

U tiganju proprziti vecu glavicu crnog luka na maslacu, pa dodati oko 200 gr pilece dzigerice. Naliti vodom i dinstati dok luk skroz ne omeksa. Zatim skuvati 4 jajeta.

U blenderu izmiksirati meso, jaja, luk sa dzigericom, dodati oko 3 velike kasike supe, sok od pola limuna, malo senfa, so i beli biber. Miksirati par minuta dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim, u posebnoj posudi penasto umutiti 100 gr maslaca pa sjediniti sa pastetom. Pastetu sipati u kalup a da ne bi po povrsini pocrnela od stajanja, prelijte je istopljenim maslacem. Deo pastete mozete staviti u zamrzivac i vaditi po potrebi.

U pastetu takodje mozede dodati i kuvano povrce iz supe za jaci i pikantniji ukus.

Takodje za brzu varijantu spremanja, mozete skuvati samo belo meso jedno desetak minuta i pomesati sa gore navedenim sastojcima.

Odlicno se slaze uz majonez BEZ ULJA. Recept za majonez bez ulja se nalazi u sledecem postu.

Prijatno!

Mirjana Prvanovic


-

Нема коментара:

Постави коментар