четвртак, 20. јун 2013.

PUNJENE SLANE KROFNE



Potrebni sastojci (za testo).

- 500 gr brasna
- 1 suvi kvasac
- 1dl ulja
- 1,5dl mlake vode
. so i secer

Za fil:

- paradajz
- kackavalj
- pecenica
- bosiljak

Pomesajte brasno sa suvim sastojcima (kvasac, so, secer), pa dodajte vodu i ulje.Ukoliko je potrebno, dodajte jos malo brasna. Testo treba da bude srednje tvrdoce i ostavite da odstoji oko 45 minuta.

Podelite testo na 2 dela i na pobrasnjenoj povrsini oklagijom oblikujte krug. Poredjajte kolutove paradajza kao na slici ali pazite da krug paradajza staje u casu kojom cete vaditi krofne. Na to dodajte rezanj pecenice, kackavalja i listic svezeg bosiljka koji ce krofnama dati posebnu aromu a paradajz izuzetnu socnost.
Sve to prekrijte drugom polovinom testa i isecajte krofne odredjenom casom. Prziti u dubokom ulju.

Prijatno!

Mirjana Prvanovic

Нема коментара:

Постави коментар