Ova corba je ustvari kao potpuni obrok i zasitice vas na duze vreme.
POTREBNI SASTOJCI:
- 200 gr pileceg filea
- 2 sargarepe
- 1 paskanat
- komad celera
- praziluk,
- kisela pavlaka
- malo ulja
- so, biber
- persun
PRIPREMA:
U litar posoljene vode skuvajte sargarepu, paskanat i celer. Kad povrce omeksa, u istoj serpi, štapnim mikserom izmiksirajte povrce. U medjuvremenu, na malo ulja i vrlo kratko proprzite kockice belog mesa (so i biber) i na kraju dodajte kolutove praziluka. Przite jos svega desetak sekundi.
Pomesajte sve sa izmiksiranom corbom i pred sluzenje stavite kasiku pavlake u sredinu. Pospite svezim persunom. Sitno seckani pomfrit sluzi kao dodatak i corbi daje slatkast ukus.
Prijatno!
Mirjana Prvanović
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар