Potrebni sastojci:
- 4 snicle od svinjskog vrata
- 3-4 zelene i crvene paprike
- velika glavica crnog luka
- 4-5 mekseg paradajza
- 2 suve ljute paprike
- 1 sveza ljuta papricica
- oko 150 gr slanine
- ulje
Priprema:
Za pravu leskovacku muckalicu potrebno je meso proprziti na grilu i verujte da mu to daje poseban smek. U medjuvremenu, u dublju serpu proprzite reznjeve slanine, dodajte crni luk i neka se dinsta malo. Ukoliko je slanina suvlja, dodajte ulje. Dodajte meso, pa svezu i suvu papriku. Proprziti par minuta pa dodati svez paradajz. Smanjiti temperaturu i kuvati dok se ne napravi sos od paradajza. Mozete dodati i kasicicu mlevene ljute paprike ukoliko nemate suvu.
Obavezno jesti uz domacu pogacu! :)
Prijatno
Mirjana Prvanovic
- 4 snicle od svinjskog vrata
- 3-4 zelene i crvene paprike
- velika glavica crnog luka
- 4-5 mekseg paradajza
- 2 suve ljute paprike
- 1 sveza ljuta papricica
- oko 150 gr slanine
- ulje
Priprema:
Za pravu leskovacku muckalicu potrebno je meso proprziti na grilu i verujte da mu to daje poseban smek. U medjuvremenu, u dublju serpu proprzite reznjeve slanine, dodajte crni luk i neka se dinsta malo. Ukoliko je slanina suvlja, dodajte ulje. Dodajte meso, pa svezu i suvu papriku. Proprziti par minuta pa dodati svez paradajz. Smanjiti temperaturu i kuvati dok se ne napravi sos od paradajza. Mozete dodati i kasicicu mlevene ljute paprike ukoliko nemate suvu.
Obavezno jesti uz domacu pogacu! :)
Prijatno
Mirjana Prvanovic
Нема коментара:
Постави коментар