Potrebni sastojci (za testo).
- 500 gr brasna
- 1 suvi kvasac
- 1dl ulja
- 1,5dl mlake vode
. so i secer
Za fil:
- paradajz
- kackavalj
- pecenica
- bosiljak
Pomesajte brasno sa suvim sastojcima (kvasac, so, secer), pa dodajte vodu i ulje.Ukoliko je potrebno, dodajte jos malo brasna. Testo treba da bude srednje tvrdoce i ostavite da odstoji oko 45 minuta.
Podelite testo na 2 dela i na pobrasnjenoj povrsini oklagijom oblikujte krug. Poredjajte kolutove paradajza kao na slici ali pazite da krug paradajza staje u casu kojom cete vaditi krofne. Na to dodajte rezanj pecenice, kackavalja i listic svezeg bosiljka koji ce krofnama dati posebnu aromu a paradajz izuzetnu socnost.
Sve to prekrijte drugom polovinom testa i isecajte krofne odredjenom casom. Prziti u dubokom ulju.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
Нема коментара:
Постави коментар