POTREBNI SASTOJCI:
- 500 gr brasna
- pola od najmanjeg paketica kvasca
- so
- 4 kasike maslinovog ulja
- oko 2 dl mlake vode
- crne masline
- origano
PRIPREMA:
Staviti brasno na radnu povrsinu i napraviti sakom udubljenje u sredini. Po obodu brasna dodati so, a u udubljenje razmucen kvasac u mlakoj vodi i maslinovo ulje. Zamesiti glatko brasno i ne preterano cvrsto. Po potrebi dodavati brasno da se ne lepi za ruke.
Ostaviti testo da odstoji oko sat vremena. Zatim, blago premesiti testo u par pokreta, razvuci ga rukama u zeljeni oblik. Utisnuti crne masline, posuti origanom i premazati maslinovim uljem. Origanom mozete posuti sa obe strane testa kako bi bio jos ukusniji.
Peci u rerni na oko 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Hleb je toliko ukusan da ga mozete i samog jesti :)
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар