POTREBNI SASTOJCI: (za 4 velika mafina precnika 10cm)
- 2 vece banane
- 3 jajeta
- 70 gr badema
- kasika meda
- pola kasicice cimeta
- vanila ekstrakt
- kasika bademovog ulja (ili suncokretovog)
PRIPREMA:
Bademe krupnije iseci i kratko ih ispeci u tiganju.Nemojte da iskoristite sve bademe, neke ostavite i za posipanje po vrhu. U cinijici pomesati 3 zumanceta, banane, bademe, med, cimet, vanilu i ulje. U posebnoj dubljoj posudi izmiksirati belanca da se dobije cvrsta smesa. Zatim, pomesati obe smese ( belanca i smesa od banana) i pospite preostalim bademom.
Obavezno koristite kalup od papira. Mozete kupiti male papirnate korpice, pa time puniti smesu u kalupu za mafine. Ili koristite vece keramicke kalupe oblozene papirom za pecenje kao sto je u ovom slucaju. Tako je jednostavnije i veci su kolaci.
Pecite u zagrejanoj rerni na oko 200 stepeni dok ne porumene. Sluziti sa prelivenim medom.
Prijatno!
Mirjana Prvanović
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар