POTREBNI SASTOJCI:
za testo:
- 500 gr brasna
- pola paketica kvasca
- 2 jajeta
- pola kasicice soli
- kasicica secera
- 2 dl mlake vode
- 1 dl ulja
Za fil:
- 100 gr putera
- 3 ravne kasicice soli
- 2 zumanca
Za premaz:
- 2 belanca
- susam
PRIPREMA:
U solji razmutite kvasac sa vodom i secerom. Neka odstoji desetak minuta. Zatim u brasno dodajte razmuceni kvasac, so, ulje i dva jajeta. NApravite glatko testo srednje tvrdoce i ostavite da naraste.
U medjuvremenu, omeksali puter pomesajte sa solju i zumacima i kasikom umutite. Kad je testo naraslo, razvucite ga oglagijom i preko cele povrsine premazite filom.
Testo urolajte i secite ga u cik-cak. najbolje je špatulom, kao na slici. Poredjajte trouglove u pleh i premazite ih blago razmucenim belancima. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Slizite uz salatu sa jogurtom (jogurt, svez krastavac, beli luk)
Prijatno!
Mirjana Prvanović
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар