POTREBNI SASTOJCI: (za veci okrugli pleh)
Za nadev:
-300 gr mlevenog mesa
- oko 400 gr brokolija
- 3 cena belog luka
- glavica crnog luka
- so, biber
- ulje
Za testo:
- 8 jaja
- 400 gr brasna
- 2,5 dl ulja
- 500 ml jogurta
- so
- pola kesice praska za pecivo.
PRIPREMA:
Prvo izdinstajte crni i beli luk sa mesom i zacinite. U medjuvremenu izblansirajte brokoli, tako sto cete ge potopiti u kljucalu vodu na par minuta i odmah preneti u hladnu vodu. Kad se meso izdinsta, dodati mu seckani brokoli, promesati i skloniti sa ringle. Ostavite nekoliko cvetova brokolija za ukrasavanje na kraju.
Mikserom umutite 8 celih jaja i dodajte sve ostale sastojke. U posebnu posudu odvojte oko dve solje umucenog testa a u preostalo testo dodajte nadev lagano mesajuci. Pleh prekrijte papirom za pecenje i uspite smesu. Peci u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, oko 180 stepeni. Testo koje ste odvojili sacuvajte za kasnije.
Kada je pita skoro gotova, kad dobije zlatnu boju, prelijte preostalim testom i po vrhu poredjajte cvetove blansiranog brokolija. Vratite u rernu i zapecite.
Sluziti uz jogurt.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар