Potrebni sastojci:
-Mleveno junece meso
- crni luk
- mleveni kim
- mleveni korijander
- aleva paprika
- djumbir
- so, biber
- tikvice
- pelat
- cimet
- jaja
-ulje
Napravite smesu od mleveneog mesa, sitno seckanog crnog luka, mlevenog kima, aleve paprike, mlevenog korijandera, djumbira u prahu, soli i bibera.
Oblikujte male cufte i przite u tiganju na malo ulja par minuta, cisto da porumene.
Izvadite cufte iz tiginja i u istom ulju proprzite crni luk, beli luk i tikvice seckane kockice. Zatim dodajte pelat paradajz, zacinite sa cimetom i kimom, solju i biberom. Kuvati 5 minuta.
dodati cufte, poklopiti i kuvati dvadesetak minuta, dok se ne stvori sos. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
Na kraju, dodati 4 cela jajeta, poklopiti i kuvati jos par minuta.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
-Mleveno junece meso
- crni luk
- mleveni kim
- mleveni korijander
- aleva paprika
- djumbir
- so, biber
- tikvice
- pelat
- cimet
- jaja
-ulje
Napravite smesu od mleveneog mesa, sitno seckanog crnog luka, mlevenog kima, aleve paprike, mlevenog korijandera, djumbira u prahu, soli i bibera.
Oblikujte male cufte i przite u tiganju na malo ulja par minuta, cisto da porumene.
Izvadite cufte iz tiginja i u istom ulju proprzite crni luk, beli luk i tikvice seckane kockice. Zatim dodajte pelat paradajz, zacinite sa cimetom i kimom, solju i biberom. Kuvati 5 minuta.
dodati cufte, poklopiti i kuvati dvadesetak minuta, dok se ne stvori sos. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
Na kraju, dodati 4 cela jajeta, poklopiti i kuvati jos par minuta.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Trudite se da iskoristite sve navedene zacine, radi egzoticnog ukusa.
ОдговориИзбриши