Nama poznata i popularna torta, na jedan malo drugaciji nacin.
POTREBNI SASTOJCI:
- 250 grama mlevenog plazma keksa
- 90 grama rastopljenog maslaca
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kasicica ekstrakta od vanile
- 2 kasike meda
- 2 banane
- 1/4 solje kokosovog brasna
PRIPREMA:
Keks pomesajte sa malacem i formirajte u odgovarajucem kalupu (po zelji). Ostavite bar 30 minuta da odstoji, da se stegne.
Lagano ga premestite na posluzavnik. U medjuvremenu umutite slag, dodajte vanilu. Time napunite kalup od keksa, a odozgo stavite seckane banane i kokos. Prethodno, kokos proprzite u suvom tiganju, 2-3 minuta, da dobije zlatnu boju, pa ga prohladite pre posipanja.
Na kraju, tortu pospite zlatnim kokosom i prelijte medom.
Probajte!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар