POTREBNI SASTOJCI:
- Iceberg salata
- Slanina panceta
- Pilece belo meso
- krutoni (kockice preprzenog hleba)
- parmezan
- cherry paradajz
- maslinovo ulje
- limunov sok
- pavlaka
- majonez
PRIPREMA:
Proprziti kockice slanine u teflonu bez ulja. Izvaditi slaninu, pa u ocedjenom ulju proprziti kockice pileceg mesa ili seceno na trake. Zatim, iseci tost hleb takodje na kockice i propziti ih u istom tiganju. Sve to sastaviti u ciniji sa iceberg salatom i cherry paradajzom.
Dresing: zicom za mucenje ili mikserom umutiti 1 dl maslinovog ulja sa limunovim sokom i solju. Dobijeni dresing preliti preko salate.
Za kremastiji ukus, pomesajte 2 kasike pavlake sa kasikom majoneta i prelijte salatu. Na kraju pospite parmezanom.
Prijatno!
Mirjana Prvanović
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар