POTREBNI SASTOJCI (za 4-6 pizza):
- 500 gr brasna
- pola paketica kvasca
- 2 dl mlake vode
- kasicica secera
- 3-4 kasike ulja
- so
- pavlaka
- sir gauda
- slanina
- beli luk
- cherry paradajz
- biber
Razmutiti kvasac u solji mlake vode i dodati secer. Ostaviti da odstoji petnaestak minuta. Pomesati sa brasnom, posoliti, dodati ulje i mesiti dok ne postane glatko. Ostaviti da miruje oko sat vremena na toplom.
Odvojiti 4-6 loptica i oklagijom razvuci testo. Svako testo premazati sa dosta pavlake, posuti seckanim belim lukom, poredjati slaninu i sir. Malo pobireti i ukrasiti paradajzom.
Peci u rerni, da pleh bude na dnu rerne.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар