уторак, 29. јануар 2013.
PUNJENE ĆUFTE
POTREBNI SASTOJCI:
- 400 gr mlevene junetine
- 500 gr spanaca
- 3 cena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 3 kriske starog hleba
- 1 solja parmezana
- maslinovo ulje
- 2-3 kasike paradajz pirea
- so , biber
- mleveni kim
PRIPREMA:
U ciniji pomesati mleveno meso, usitnjeni stari hleb, beli luk (ispasiran u avanu), sitno seckan crni luk (pola glavice), so, biber i kim. Kad se dobije kompaktna masa, oblikovati u loptice na kojima cete napraviti udubljenje (kao korpice). Peci ih u rerni na 180 stepeni.
U medjuvremenu na maslinovom ulju proprziti sitno seckanu drugu polovinu crnog luka, so i biber. Kad se luk proprzi, skinuti sa ringle i dodati svez spanac. Kad su cufte skoro gotove, napuniti ih smesom od spanaca, posuti parmezanom i jos malo zapeci u rerni.
Na kraju pripremi ti sos od paradajza: na ulju proprziti crni i beli luk, dodati paradjaz pire, so, kasicicu secera, biber, suseni bosiljak.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
Нема коментара:
Постави коментар