POTREBNI SASTOJCI:
- svinjski file
- glavica crnog luka
- slanina
- pelat paradajz
- 1 krompir
- 1 sargarepa
- maslinovo ulje
- 2,5 dl crnog vina
- so, biber
- persun
PRIPREMA:
Svinjski file potopiti u oko 1 dl crnog vina i ostaviti da odstoji bar pola sata. Zatim ga kratko proprziti na malo ulja (3-4 minuta), sa obe strane da porumeni. Meso treba da ostane mekano i socno.
Krompir i sargarepu iseci na krupnije komade, oblikovati ih malim nozem ili priborom za ljuscenje i blansirati ih. BLANSIRANJE: potopite povrce u kljucalu vodu i kuvajte 3-4 minuta.
Zatim, izvadite meso i u istom tiganju proprziti crni luk seckan na rebarca, dodati slaninu, blansirano povrce, pelat paradajz i preostalo vino. Zaciniti solju i biberom i dinstati dok se ne napravi sos.
Servirati u dublji tanjir i posutim svezim persunom.
Prijatno!
Mirjana Prvanovic
mprvanovic@yahoo.com
Нема коментара:
Постави коментар